Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 00:38 - Само за блогъри
Автор: alex8 Категория: Политика   
Прочетен: 967 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От доста време  чета много постове на всякакви теми-политика,история,любопитни,дрън-дрън та пляс и т.н.Чета и много коментари под някои от постовете-някои остроумни,други тъпи или агресивни и такива ,дето да се чудиш да се смееш  или да плачеш.

Мисля си,че безспорно е по-лесно , ако имаш насрещна тема, която е примитивно обяснена,или още по-добре, ако ти самия се чувстваш там в стихията си да започнеш да пишеш и да обясняваш какаъв е смисъла на занятието на всички възможни балами.

Лесно се пише и по някакви ежедневни поводи,родени  и пресъздадени в съзнанието на  автори  на жълтата и останалата още по-манипулативна преса.

За какво става въпрос,ами затова че никой не пише стойностни  неща, които наистина му стоят  в сърцето и в ума,а се търсят  злободневните теми,желанието да покажеш колко си на ти с дадена тема,колко задълбочено си я проучвал,обаче когато стигнем в края на написаното не виждаме никакви убедителни изводи.В този смисъл,  коментарите на всички други участващи  в форума са много по-интересни,а в някои случаи и по-обобщаващи.

В тази връзка имам някои въпроси към хората които пишат по разичните теми:

1.Какво точно искате да кажете или да внушите и на кого по точно/на мен,на определена група хора,или изпълнявате нечия поръчка/.

2.Вярвате ли си,че сте убедили хората които са прочели вашия постинг,само следейки и отговаряйки на коментарите/ами тези от нас които изобщто не са си направили труда да напишат нещо поради ред причини/.

3.ОК,приемам,че всеки пост написан или даващ линк към дадена тема е написан с цел хората да научат нещо ново и/или  да се замислят,но доста често от коментарите се подразбира точно обратното-нежелание да се възприеме дадена теза,пълното и отричане,или овчедушното и възхвалиаване.

4.Нещо друго и много съществено според мен,ако искаш  да бъдеш  съвременен блогър опитай се да кажеш и усмислиш нещо важно,значимо,което наистина да разстърси хората,да ги накара да се замислят сериозно,а не да бъдат занимавани с домашен битовизъм,изкуствен патриотизъм,примитивно-носталгичен социализъм  и градско криминале.

5. Не мислите ли,че има прекалено много его- привкус  в  доста от постингите които се пишат напоследък и които се стремят да ни докажат само и единствено гледната точка на автора.

Далеч съм от мисълта,че няма други въпроси,които могат да се зададат,но ще се опитам да спра до тук с надеждата,че блоговете щте станат по-стойностни!

Съ  уважение:Ваш съблогър



Тагове:   мечта,   блогър,   въпрос,   коментар,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vahisht - Само за блогъри..
08.09.2011 03:04
90% е така:
"5. Не мислите ли,че има прекалено много его- привкус в доста от постингите които се пишат напоследък и които се стремят да ни докажат само и единствено гледната точка на автора."
Но такава е човешката природа, уви....
Стига автора да не е напълно заблуден, да е толерантен към коментарите по темата която е засегнал няма нищо лошо.
Колкото до:
"4.Нещо друго и много съществено според мен,ако искаш да бъдеш съвременен блогър опитай се да кажеш и усмислиш нещо важно,значимо,което наистина да разстърси хората,.."
То поне да ги докосне във все още незакърнелите човешки чувства, да усетят човешкото у себе си....
Поздрави!
цитирай
2. valsodar - Хората в по-голямата си част, въ...
08.09.2011 04:47
Хората в по-голямата си част, възприемат блога като форма на лексикон, където могат да си лепнат всичко което са си харесали и изрязали от нета. Става една всеобща, безлична и безидейна шарения в крайна сметка :)
Да си блогър и да водиш нещо като дневник в интернет са две доста различни неща според мен :)
цитирай
3. zaw12929 - Далеч от тези въпроси. . . е всеки. . . ...
24.09.2011 16:56
Далеч от тези въпроси... е всеки ... място за споделяне, без гаранции, някой да го прочете, но няма нужда да копае на скрито място и да вика "Имам магарешки уши!" Защото тук писането свързва душите по незнаен път. То е опит, да разбереш мислят ли и други, като теб, да си добър, да оставиш арогантността- тук не върви. ИНТЕРНЕТ НИ ПРАВИ ДОБРИ, КОГАТО ПИШЕМ И ЧЕТЕМ! ТАКА ПРАВИ И ТИ И НЕ СЕ ЧУДИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alex8
Категория: Политика
Прочетен: 19932
Постинги: 7
Коментари: 9
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930